Khamis, 31 Ogos 2017

lupa pasword

assalamualaikum,
apa khabar?
semoga sihat selalu.
rindunya nak ber blogging.
sekarang tengah cuti sek,
selamat menyambut hari kemerdekaan yg ke 60
salam aidil adha buat muslimin seluruh dunia
patutlah xupdate blog, rupanya lupa pasword hehe.
maafkan saya ye princesss palace.

owh ya , bile teringat hari raya haji, teringat pengalaman umrah tahun lepas dis 2016.moga2 dapat menunaikan haji plk lepas ni.aamin in shaa ALLAH.
madinah munawwarah, masjid an nabawi
best sangat, rase xpercaya je ..berkat doa..ALLAH makbulkan permintaan. pengalaman kli pertama tengok kaabah, sayu nye hati..kami pergi umrah berempat, ayah emak akk dan sy.

apa cite terbaru?
skg dah nak masuk 3 tahun sbg tenaga pengajar..alhamdulillah.
16 januari 2017 lapor diri sbg guru interim dini di sma rembau.sedih sebnrnya nak tinggalkan sek lama sri seremban, syok jg ngajar sek rendah. kira ini pengalaman br la ngajar sek men.alhamdulillah dapat sesuaikan diri sbb silibusnya hmpir dekat dengan subjek di uia dulu.cumanya subjek usuluddin adlah subjek yg baru bg ustazah, jadi ustazah kene la study n revise dlu sblm ngajar.doakan ustazah kdc ( kursus dalam cuti ) mula cepat n habis cpt, dapat cemerlang dlm kdc.lps tu lulus iv spp.kat bawah ni gambar pelajar , klu duk sblh diorang susah nk beza ank murid n ustazah .huhu kene gnti guru kls sbb guru kelas yg lama dh dpt pindah ke utagha.doakan ustazah berjaya dunia dan akhirat aamin.

kelas 2 imtiyaz 2017 ( guru kelas di ganti oleh ustazah amirah )
 

Rabu, 20 Julai 2016

syawal

mak dan ayah dekat msjid alhusien seremban 2
assalamualaikum, apa khabar?
kami ingin mengucapkan selamat hari raya maaf zahir batin.

Rabu, 30 Mac 2016

busy woman,heheh...

assalamualaikum, apa khabar semua...harap sihat la ye~ alhamdulillah hampir ke penghujung mac.umur pon dah bertambah , amalan harap nya pon bertambah..bulan mac juga ada juga cite sedih, atok yg ak syg dh bertemu Ilahi tanggal 17 mac 2016 sepuluh hari lepas tarikh birthday thun ni..smg atuk tenang di sana, husnul khotimah.aamin.kalau nk kenang , mmg rapat ngn atok,manja gak ngn atok, kngn yg xleh lupekan atok punyelah sayangkan cucu nya, " boleh x atok nk cium pipi n dahi sambil ucap sayang" ALLAHU..atok jarang express rasa hati die sgt kt rmi org.atok byk diam.kalau balik kg salu picit tangan atok, ketip kuku atok, ngaji sebelah atok( mgkin salah satu sebab atok sayang kot) ...in sha ALLAH , mira xkn lupa utk sedekahkn bacaan alquran utk atok . masa akhir hayat atok , alhamdulillah sempat ngn atok, salam tangan atok, kali ni ak yg cium dahi atok..terima kasih ya ALLAH pinjam kn seketika waktu bersama atok. Allahummaghfrlahumwarhamhum wafihim wa'fuanhum utk arwah atok & nenek .alfatihah~

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ok , sbnrnya nk cite pasal busy woman ni, almaklum dah lama x menulis blog, hampir lupe pasword blog.huhu..camnilah org cr rezki..sibuk memanjang.maaf kan daku. terima kasih kpd yg ucap dan doa utk hri klhiran saya..mcm tahun ni byk plk dpt hadiah, sek bagi, kwn2 bg. hadiah plg berharga DOA.syukran ..utk doa yg xputus2 dr semua.alhamdulillah, smg ALLAH rahmati kalian.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kita hanya merancang , ALLAHu'A'alam..
usaha dan tawakal
utamakan mana yang utama, ALLAH is the first!

Sabtu, 14 November 2015

qolb

kenapa tercari cari bahagia, hati ini cukup bahagia bila mana kita rasa ALLAH dekat dengan kita.smg ALLAH berikan bahagia itu..ye bahagia yang total,yang sebenarnya hanyalah untukMU ya ALLAH.
لا إله إلا الله

Isnin, 5 Oktober 2015

little princess

alhamdulillah,
terima kasih ya ALLAH.
persahabatan kerana ALLAH memang manis .
tq my friends

jaga diri dan hati.
smg jadi hamba ALLAH yg kuat iman , solehah n bertaqwa.
smg kita sentiasa dekat dgn cinta ALLAH dan Rasul NYA.

wassalam,
barakallafik :)
special to amirah's friends

Sabtu, 19 September 2015

ana bil kheir:)

assalamualaikum, 
Apa khabar iman semua
selamat pagi sabtu,
apa plan hari ini?
harapnya penuh aktiviti dgn perkara yang berfaedah ye.
..............................................................................


buat gadis2 yang cerdik,rajin, solehah dan cantik.
jgn lupa ye bangun awal, lepas subuh jangan tidur, kemas-kemas rumah,sapu-sapu laman, pastu lepas dhuha, buat sarapan, sambung kerja rumah yang lain.pastu tido rht sekejp sblm zohor.


buat jejaka2 yang segak, hensem, rajin dan soleh.
lagi lah kene bangun awal sbb ketua.pastu nk solat jemaah subuh kat surau atau masjid.lepas subuh tu , boleh lah cari kerja bagi xtidur lepas subuh.contoh tolong pergi buang sampah, basuh kereta, basuh baju tolong meringankan kerja gadis.hahah~kata nak sado..ape barang kalu tidur je.
mak kata kalau tidur pagi rezeki xmasuk,pastu badan jadi lemah.so time qoilullah tu boleh la tdo skjp,nak tggu zohor.

ok slamat mencuba rahsia awet muda untuk kekal cantik dan hensem

Jumaat, 18 September 2015

jom selawat dan ceriakan harimu:)

Allahumma solli 'ala saidina Muhammad wa 'ala alihi wa sohbihi wa barik wasallim..
salam jumaat semua:)
syukur alhamdulillah..masih ketemu hari yang mulia ini.
ceria tak pagi ni??
ok tarik nafas, then hembus!senyummm('',)say ma shaa ALLAH.i have a great day today!
kawan2 dah baca Al-Quran?jom baca same2 hari ni..
talian hati kita dengan ALLAH-nak cinta kpd ALLAH,kenelah sentiasa baca nota cinta ALLAH.
takpe,mula sikit2 lame2 nanti kita akn rasa nak lagi dan lagi baca Al-Quran.
jadikan amalan kita walau sibuk macammana pon kita,sbb kita tak tahu sibuk kita tu bermanfaat atau tidak.
so lets enjoying reciting Quran!may ALLAH bless us
#didiklah hati kalau bukan kita siapa lagi.go3x!